flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

По справі щодо чоловіка, який обвинувачується у державній зраді, в результаті чого загинуло 13 людей та постраждало 64 в кафе «Ria Lounge Bar» м. Краматорськ суд видалився в нарадчу кімнату

03 квітня 2024, 17:32

      Колегія суддів Самарського районного суду м. Дніпропетровська видалилась у нарадчу кімнату по справі щодо жителя м. Краматорськ, який обвинувачується в передачі представнику іноземної організації інформації про перебування військових ЗСУ в приміщенні кафе «Ria Lounge Bar» в м. Краматорськ. В той же день невстановленими особами з числа збройних сил російської федерації було здійснено ракетний удар по вказаному кафе, внаслідок чого загинуло 13 людей та 64 поранено. По справі буде оголошено судове рішення 04 квітня 2023 року.
Чоловік обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.111 КК України, а саме у державній зраді.
      Нагадаємо, справа розглядається колегією суддів в закритому судовому засіданні. Суд дослідив матеріали кримінального провадження, допитав обвинуваченого в попередніх судових засіданнях.
Санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
      Звертаємо увагу, що у відповідності ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.