flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Клуб «Справедливців» поповнився учнями 110 школи Дніпра

28 травня 2019, 15:30

         Сьогодні Самарський районний суд м. Дніпропетровська завітав у найвіддаленіший куточок нашого району до учнів 3 та 4 класу освітнього закладу №110 Самарського району м. Дніпра. Приводом цієї зустрічі стала презентація нової частини мультфільму «Урок справедливості» - «Слон проти Жирафи» в рамках  Всеукраїнської акції для школярів початкової і середньої школи. Також була продемонстрована і перша серія «Уроку справедливості» («Кінь проти Хом’яка»).

         Традиційно урок провів член Асоціації розвитку суддівського самоврядування України суддя Румянцев О.П., який не тільки допоміг дітям розібратись на чиїй же стороні правда, а й показав школярам атрибути судді (мантію та нагрудний знак), розповів про права та обов’язки громадян, закріплені у Конституції України.

          Міркування юних справедливців щодо вирішення спору просто вразили. З дитячою безпосередністю вони висловлювались досить по дорослому. Думки дітей розділились – більшість дуже палко відстоювала право Жирафа. Але мудре рішення судді Черепахи їм сподобалось.  А головне – всі вони вважають себе справедливими.

         Після уроку суддя роздав дітям наліпки з серії «Справедливці». Кожному класу вручили диплом учасника акції та книгу «Справедливці» зі збіркою віршів на правову тематику. Діти з задоволенням зробили спільне фото з суддею на згадку.

          Дякуємо викладачу 110 школи Матвєєвій Ларисі Юріївні за організацію та надану допомогу у проведенні заходу.

          Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя». 

 

Прес-секретар суду