flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За розбійний напад на громадянина Туніса засуджено гр. І до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

26 квітня 2019, 10:19

 Самарський районний суд м. Дніпропетровська визнав гр. І  винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 187  Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією  всього майна, що належить йому на праві приватної власності.

       Гр. І спільно з невстановленою особою проник у квартиру громадянина Туніса та вчинив розбійний напад  з метою заволодіння майном, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, з погрозою застосування такого насильства.

       При призначенні покарання обвинуваченому гр. І  суд враховував ступінь тяжкості вчиненого злочину, який є особливо тяжким, особливості й обставини його вчинення, поведінку обвинуваченого під час та після вчинення злочинних дій, обвинувачений протягом всього часу з моменту скоєння злочину не прийняв будь-яких дієвих заходів до зміни ситуації, що склалася, до добровільного відшкодування заподіяної шкоди, даючи зрозуміти потерпілому про повну байдужість до його болю, переживань та моральних страждань та інших наслідків, до яких привели незаконні дії, особу обвинуваченого, переховувався від суду, зухвалу поведінку обвинуваченого під час судового розгляду, особу потерпілого, який є громадянином іншої країни, що суттєво впливає на погіршення сприйняття позитивного іміджу України світовою спільнотою та іноземцями, а також обставини, що пом'якшують і обтяжують покарання.

       Під час оголошення вироку гр. І постійно заважав головуючому, поводився агресивно по відношенню до колегії суддів та присутніх в залі суду осіб, кричав та нецензурно лаявся на адресу колегії суддів.

       З повним текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень: вирок від 25.04.2019, справа №201/9861/17, провадження №1-кп/206/22/19.

 

Прес-секретар суду