flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок водію за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть одного та різні ступені тілесних ушкоджень інших потерпілих

17 квітня 2018, 08:31

Ухвалено вирок водію за порушення

правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть одного та різні ступені тілесних ушкоджень  інших потерпілих

 

          Суд визнав гр. О винним у скоєнні кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст.286 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання в межах вищезазначеної статті у виді позбавлення волі строком на 6 (шість) років з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 (три) роки.

         Згідно вироку суду обвинувачений  гр. О  28 жовтня 2016 року, керуючи технічно справним автомобілем, здійснював рух  по вул. Маршала Малиновського в Самарському районі м. Дніпра зі сторони вул.  Білостоцького  в напрямку  Самарського мосту. Під час руху  по вулиці  Маршала Малиновського гр. О, не діяв таким чином, щоб не наражати на небезпеку життя і здоров'я громадян та проявляючи крайню неуважність до дорожньої обстановки та її змінам, проявляючи злочинну самовпевненість, маючи об’єктивну можливість виявлення небезпеки для його руху, змінив напрям свого руху та зіткнувся зі стоячим попереду нього вантажним автомобілем.

         Своїми діями  гр. О порушив вимоги пункту 10.1  Правил дорожнього руху України, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої пасажирам даного транспортного засобу  були заподіяні тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

          Враховуючи повне визнання своєї вини та щире каяття обвинуваченого О, а також те, що  на час прийняття судом рішення по даній справі  вступив в дію Закон України «Про амністію в 2016 році», суд увільнив гр. О від  кримінальної відповідальності на підставі п. «в» ч. 1 цього Закону, оскільки він має неповнолітню дитину,  відносно якої не позбавлений батьківських прав.

        Також судом частково задоволено цивільні позови про відшкодування матеріальних та моральних збитків, завданих злочином, на загальну суму більш ніж мільйон гривень з урахуванням доказів, наданих цивільними позивачами на підтвердження позовів.

 

Прес-служба суду