flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченому у скоєнні злочинів середньої та невеликої тяжкості ухвалено вирок

16 листопада 2018, 08:29

 

    Самарським районним судом м. Дніпропетровська визнано гр. Р винним у скоєнні злочинів, відповідальність за які передбачені Кримінальним кодексом України – незаконне позбавлення волі двох і більше осіб та умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони.

       Разом з цим, стороною обвинувачення дії гр. Р також кваліфіковані за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України,  як закінчений замах на умисне протиправне заподіяння смерті двом та більше особам. Однак колегія суддів не погодилася з такою кваліфікацією дій обвинуваченого та «вважає, що його дії слід перекваліфікувати на ст. 124 КК України, як умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вчинене у разі перевищення меж необхідної оборони».

        Також суд визнав гр. Р невинуватим у пред'явленому обвинуваченні за   ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та виправдав у зв'язку з недоведеністю його винуватості у вчиненні даного кримінального правопорушення.

 

Прес-секретар суду